2020-03-13 10:22Pressmeddelande

Undervisa på distans med fria digitala läromedel från NE

För att elever på skolor vars undervisning påverkas av covid-19, eller till och med stängs, ska få fortsatt undervisning på distans gör nu NE sina läromedel enkelt tillgängliga för alla. 

Tillgången till digitala läromedel från NE kommer att underlätta distansundervisning för såväl elever som lärare. Men det kommer också att vara ett kraftfullt hjälpmedel för de som samordnar och planerar vad olika tänkbara scenarier kan innebära för skolorna, till exempel ett beslut om att stänga dem. För de 75 % av landets lärare och elever som i dag använder NE finns läromedlen där de loggar in och hittar sina övriga NE-tjänster. 

– Det här är en extrem situation. Vi behöver alla hjälpas åt att se till att skolan fungerar och att elever får den undervisning som de har rätt till. Därför ger nu NE tillgång till digitala läromedel i skoltjänsten så att Sveriges lärare får en snabb och enkel lösning i ett svårt läge, kommenterar Fredrik Bengtsson, VD för NE.

Tillgängligt överallt, på alla plattformar
Med digitala läromedel från NE får lärarna tillgång till moderna, pedagogiska och anpassningsbara verktyg. Tillgängliga när som helst och var som helst och alltid efter läroplanen. Nu finns också flertalet av läromedlen i lättlästa versioner. Digitala läromedel från NE är som ett vanligt läromedel. Fast större och mer flexibelt. 

Lika enkelt att komma igång som att använda
En av fördelarna med digitala läromedel är att det även på distans är enkelt för lärare att dela ut uppgifter och instruktioner. För de som i dag använder Google Classroom eller Microsoft Teams kommer det vara särskilt smidigt att dela innehåll utan att behöva använda någon annan plattform. 

Vi hjälper dig
Om du har frågor kring tjänster från NE eller hur du bedriver undervisning på distans står NE:s supportorganisation redo att hjälpa dig. Du når oss genom chatten i NE.se, e-post på support@ne.se eller via telefon 040-665 47 00. NE arrangerar även extrainsatta introduktionswebbinarier under hela nästa vecka där du får en tydlig genomgång av upplägg, funktionalitet, finesser och pedagogiska möjligheter för lärare och deras elever. Anmäl dig här: https://www.ne.se/info/kontakt/webbinarium/Om NE

NE är ett ledande digitalt kunskapsföretag. Vi utvecklar och erbjuder produkter och tjänster som möter morgondagens kunskapsbehov med höga krav på tillförlitlighet, tillgänglighet och användarupplevelse.


Kontaktpersoner

Fredrik Bengtsson
VD och presskontakt
Fredrik Bengtsson