2023-04-18 04:02Pressmeddelande

NE skriver ett nytt kapitel: Lanserar tryckta skolböcker

Nya skolböcker från NENya skolböcker från NE

NE breddar utbudet och lanserar nu tryckta skolböcker. Först ut är åtta ämnen för högstadiet. 

NE är ledande inom digitalt lärande och erbjuder, förutom det nationella uppslagsverket, läromedel i samtliga ämnen för grundskolan och en rad andra pedagogiska kunskapstjänster. Redan i dag använder hundratusentals elever och lärare över hela landet digitala skolböcker från NE. Nu utvidgar företaget sitt utbud med tryckta skolböcker.

Vid köp av tryckta skolböcker ingår det digitala läromedlet, komplett med stödfunktioner som uppläsning, lättlästa versioner och översättning till över 100 språk. 

 – Vårt mål är att ge elever och lärare ännu fler möjligheter att både lära sig och lära ut på det sätt som passar dem bäst. Våra tryckta skolböcker har samma kvalitetssäkrade och trovärdiga innehåll som läromedlen online. Detta skapar ett unikt samspel mellan tryckt och digitalt lärande, säger Fredrik Bengtsson, VD på NE.

De första åtta titlarna som lanseras är samhällskunskap, historia, religionskunskap, geografi, biologi, fysik, kemi och teknik för årskurserna 7–9. Böckerna följer läroplanen, täcker det centrala innehållet och är skrivna av välkända läromedelsförfattare och NE:s redaktion i samarbete med lärare och ämnesexperter. 

Skolböckerna premiärvisas på SETT-dagarna 18–20 april och finns tillgängliga för beställning inför skolstarten till ett lanseringspris från 169 kr.

Besök NE.se för att upptäcka digitala och tryckta skolböcker från NE.


Om NE

NE har varit ett stöd i skolan i 30 år. I dag är NE ett ledande digitalt kunskapsföretag som arbetar för alla elevers rätt till likvärdig undervisning och individanpassat lärande. En miljon lärare och elever över hela Sverige använder NE:s läromedel och kunskapstjänster för att både lära ut och ta till sig kunskap på det sätt som passar just dem.


Kontaktpersoner

Fredrik Bengtsson
VD och presskontakt
Fredrik Bengtsson
Jakob Nord
Marknadskommunikatör och presskontakt
Jakob Nord