2018-02-16 08:00Pressmeddelande

NE lanserar digital engelsk medicinsk ordbok på Ord.se

null

Peter H Collins tryckta ordbok Medicine (Norstedts fackordböcker) har länge varit omöjlig att få tag på i bokhandeln. NE gör nu verket tillgängligt i digital form på Ord.se. Vi kallar den kort och gott Engelsk medicinsk.

Den digitala ordbokens uppslagsord och uttryck är, precis som i den tryckta förlagan, försedda med engelska definitioner, vilket inte bara preciserar ordens betydelse utan också ger en ökad kännedom om det område som ordboken speglar.

Som alla NE:s digitala ordböcker ger den alltså betydligt mer än bara översättning. Exemplen och fraserna hjälper användaren att bruka ordet rätt och i rätt sammanhang.

"Vi ser tydligt hur Engelsk medicinsk kan vara ett nyttigt och prisvärt verktyg för universitetsstudenter och doktorander i exempelvis medicin och biomedicin. Den är även mycket användbar för företag inom till exempel Life Science-branschen", säger Fredrik Bengtsson, VD för NE Sverige AB. "Detta är ett välkommet tillskott i vårt utbud av professionella ordböcker och fackordböcker för företagssegmentet och den vetgiriga allmänheten."

Den gedigna bakgrunden till Engelsk medicinsk

Norstedts fackordböcker har som grund haft en serie engelska fackordböcker utgivna av Peter Collin Publishing Ltd. Tidigare utgivna engelsk-svensk-engelska titlar är Business, Computing/Information Technology och Law. På 1990-talet fogades ytterligare en titel till serien: Medicine, som omfattade ett brittiskt-amerikanskt ordförråd från det medicinska området. Det är alltså denna ordboks databas som NE nu erbjuder i digital form på Ord.se.

Engelsk medicinsk i korthet:

  • Engelsk-svensk-engelsk.
  • Innehåller 22 000 ord och fraser.
  • En fackordbok från Sveriges största ordboksutgivare.
  • En vidareutveckling av Peter H Collins Medicine: Engelsk–svensk–engelsk.
  • Uppslagsord och uttryck är försedda med engelska definitioner.

NE är ett ledande digitalt kunskapsföretag. Vi utvecklar och erbjuder produkter och tjänster som möter morgondagens kunskapsbehov med höga krav på tillförlitlighet, tillgänglighet och användarupplevelse. 

Bland våra kunder finns majoriteten av Sveriges skolor och universitet samt bibliotek, såväl små som stora företag, public service, myndigheter och annan offentlig verksamhet. Vi vänder oss också till den stora kunskapsintresserade allmänheten.


Om NE

NE är ett ledande digitalt kunskapsföretag. Vi utvecklar och erbjuder produkter och tjänster som möter morgondagens kunskapsbehov med höga krav på tillförlitlighet, tillgänglighet och användarupplevelse.


Kontaktpersoner

Fredrik Bengtsson
VD och presskontakt
Fredrik Bengtsson
Hubert Kjellberg
Koncernchef och presskontakt
Hubert Kjellberg